Digitala släktforskardagen – hur blev den?

27 oktober, 2020

Lördagen den 24 oktober kl 9.00 – 16.30 anordnade sex rikstäckande släktforskarföreningar en digital avgiftsfri släktforskardag.

Vi ville dela med oss av vårt kunnande, omfattande och brett, till nytta för släktforskare – både nybörjare och erfarna. Drygt 2200 personer anmälde sig totalt till dagen. De som anmält sig kunde välja mellan mer än 20 livesända sessioner och många i förväg inspelade filmer.

Ni var glädjande många som deltog i den livesända sessionen under förmiddagen om smeddatabasen och föreningens publikationer. På eftermiddagen fanns ytterligare en möjlighet att ställa frågor. Det var första gången för Föreningen för Smedsläktsforskning att delta via ett videoverktyg som Zoom i ett arrangemang av detta slag och producera material för dagen. Mycket arbete men en positiv erfarenhet. Vi är övertygade om att det blir fler tillfällen framöver.