Släktforskardagarna i Borås

28 augusti, 2019

Så har årets Släktforskardagar den 24-25 augusti gått av stapeln i Borås. Mässan med föreläsningar ägde rum i Borås kongress mitt i stan. Mässdelen var utspridd i tre våningar. Det var trångt i trapphallarna emellanåt inför vissa föreläsningar men ändå en gemytlig stämning.

Under lördagen besökte närmare 3000 personer evenemanget och FFS hade en ström av besökare båda dagarna, inte minst under lördagen. En hel del intressanta frågor kunde få sin lösning, många nöjda smedforskare gick hem med nya ledtrådar för vidare forskning. FFS fick också några tillägg till databasen från våra besökare, vi tar gärna emot fler framöver.

FFS delade som vanligt monter med Sällskapet Vallonättlingar och båda föreningar kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.

Som vi tidigare meddelat fick FFS eldsjäl Örjan Hedenberg Victor Örnbergs Hederspris 2019, som förbundsordföranden nu delade ut på fredagskvällen.

Ni som inte var där kan beställa våra järnbruksböcker och den nya uppdaterade versionen av databasen, nu Smed11 via vår hemsida: smedforskning.se