Nästan 5400 besökare

29 augusti, 2017

Släktforskardagarna 2017 som ägde rum i helgen blev mycket välbesökta. Hallands Släktforskarförening som arrangerade evenemanget i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund, och med Arkiv Digital som huvudsponsor räknade in 5 375 besökare under de två dagarna. Det vimlade av intresserade släktforskare, särskilt från södra Sverige. Utbudet av föreläsningar lockade många.

Även detta år delade FFS monter med sällskapet Vallonättlingar, en fördel för våra besökare som kunde få reda på om de hade valloner, tyskar eller svenska smedsläkter i sina anor.

Besökarna visade ett stort intresse för FFS och de nya produkter som föreningen hunnit få fram lagom till Släktforskardagarna, en ny järnbruksbok över västra Götaland och en uppdaterad version av smeddatabasen, Smed10. Besökare fick hjälp att leta i smeddatabasen och det blev nya upptäckter. Alla trevliga möten ger oss inspiration inför det fortsatta arbetet.

 

 

 

 

Nästa år 2018 äger Släktforskardagarna rum den 1-2 september i Växjö. Temat blir Migration.  I slutet av 1800-talet emigrerade många smedsläktingar i järnbruksdödens spår.