Släktforskardagarna lockade många

31 augusti, 2013

Släktforskardagarna i Köpings Arena blev några intensiva dagar. Årets tema som var Bergslagen och järnet märktes i det välblandade föreläsningsprogrammet. Det innehöll såväl historikern Dick Harrisons beskrivning av den svenska industrins historiska hjärtland och om en historisk resa genom Västra Mälardalen som t.ex. den medeltida industrialiseringen, människor och miljöer och tid och rum, workshops om ungdomsforskning som en föreläsning om att smedforska av Ulf Berggren från FFS.

På lördagen var det tidvis mycket svårt att ta sig fram och FFS monter hade rekordmånga besökare. Även på söndagen var det full fart. Monterns tema var förstås ‘eld’ och bemannades av en ‘järngäng’ ur FFS styrelse. Varmt tack till Örjan, Ewa, Sonia, Susanne och Karin som hjälpte till att svara på frågor och ta emot nya medlemmar.

Många passade på att få hjälp med att söka i FFS’ databas Smed8 och hitta anor på storskärm. Den nyutkomna versionen av Smed8 på DVD lockade.

Den nya boken Järnbruk i Västmanland fick ett varmt mottagande. I boken presenteras 90 bruk som finns eller funnits i Västmanland.

 

Flera besökare/medlemmar kom med goda idéer för FFS fortsatta arbete inför nästa års Släktforskardagar. Har du någon idé kontakta FFS!

Nästa års Släktforskardagar blir i Karlstad 29-31 augusti 2014. Tema blir Migration – dåtid, nutid och framtid. Även smederna flyttade, inte bara till Finland och Norge men också till USA.

 

 

 

 

 

Vi ses i Karlstad 2014!